Razpis

V letu 2024 bo Egtino tradicionalno srečanje, znano kot “Egtin dan”, prvič po 15 letih spet trajalo dva dni, in sicer v soboto, 6. 1. 2024, in nedeljo, 7. 1. 2024, na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje. Nekaj vsebin je že znanih, nastopili bodo izvedli izbrani prvonagrajenci tekmovanj TEMSIG in Velespaña, celovečerni koncert pa bo izvedel Mak Grgić, ki bo imel naslednji dan tudi masterclass. Kot ponavadi pa se bodo odvila še druga predavanja in predstavitve, pri čemer ste vsi člani lepo vabljeni k sodelovanju.

Do 10. 12. 2023 zbiramo prijave za predavanja (vsaj 20 minut) in predstavitve (največ 20 minut) v naslednjih rubrikah:

1. PREDAVANJA:
  1. pedagogika in didaktika
  2. glasbena analiza
  3. zgodovina kitare in kitarske glasbe
  4. psihologija in muzikoterapija
  5. nove skladbe za kitaro, kitarsko skladateljstvo
  6. akustika in izdelovanje kitar
  7. ostalo

2. PREDSTAVITVE:

1. predstavitev kitarskih dogodkov (koncertov, seminarjev, festivalov, poletnih šol, tekmovanj) v Sloveniji v letu 2023 (lahko v obliki kratke govorne predstavitve ali izložbeno v obliki plakata, projekcije diapozitivov ipd.)
  2. napovednik kitarskih dogodkov (koncertov, seminarjev, festivalov, poletnih šol, tekmovanj) v Sloveniji v letu 2024 (lahko v obliki kratke govorne predstavitve ali izložbeno v obliki letakov, projekcije diapozitivov ipd.)
  3. odmevni dosežki slovenskih kitaristov in kitarskih pedagogov v letu 2023
  4. predstavitev kitar, kitarskih pripomočkov ali učnih pripomočkov za poučevanje kitare (lahko v obliki javne demonstracije ali razstavljeno v izložbenem prostoru za preizkušanje)
  5. predstavitev knjig (not, učbenikov), za nove skladbe in učbenike lahko tudi v obliki kratke govorne predstavitve
  6. predstavitev zgoščenk (za zgoščenke, izdane v letu 2023, lahko tudi v obliki kratke javne govorne/zvočne predstavitve)
  7. ostalo

Prijava naj vsebuje:

• ime in priimek prijavitelja/-ice,
  • ime in priimek predavatelja/-ice oz. razstavljalca/-ke,
  • naslov predavanja/predstavitve,
  • kratek povzetek vsebine,
  • okvirno trajanje predavanja/govorne predstavitve (lahko tudi minimalno in maksimalno dolžino)
  • rubriko (npr. “1A” za predavanje z didaktično vsebino, “2F” za predstavitev CD-ja)

Prosimo, da se trudite prijavljeno predavanje/predstavitev tematsko umestiti, če pa ne gre, ga umestite v rubriko “G. ostalo”. Vsak lahko prijavi tudi več različnih predavanj/predstavitev. V primeru prevelikega števila predlogov v posameznih rubrikah se bodo predavanja/govorne predstavitve izbrala s spletnim glasovanjem vseh članov Društva slovenskih učiteljev kitare.

Prijavo pošljite po elektronski pošti na info@egta-drustvo.si. Rok za prijavo je 10. 12. 2023.