Vizija

Društvo slovenskih učiteljev kitare – EGTA smo slovesno ustanovili 11.10. 2001 na Glasbeni šoli Ljubljana Vič – Rudnik. Ideja o društvu je dozorevala približno dve leti. Od prvih stikov s sedežem evropske strešne organizacije v Berlinu se je nabralo veliko pozitivne energije in entuziazma, kar je projekt gladko pognalo čez začetne težave. Odziv je bil že na začetku odličen, nakopičilo se je veliko sijajnih obljub številnega članstva in to je bilo potrdilo, da smo zadeli v polno.

Od tega spodbudnega dogodka je minilo dve leti in stvari so se počasi umirile. Navdušenje se je poleglo in življenje je spet ubralo mirnejši tok. Drvimo skozi vsakdanjik in imamo čedalje manj časa za lepe in plemenite reči…

Ta manifest pišem v upanju, da se bodo kitarske moči naše države vendarle zbudile. Pozabili smo, da je Društvo prostovoljna organizacija, ki živi od naših prizadevanj. Nimamo materialne baze, nihče nam ne pošilja denarne pomoči, sponzorji so težko dosegljivi. Pa vendar se za ljubezen splača žrtvovati! Napišite kritiko ali mnenje o kakem koncertu, seminarju, vprašajte bogatega podjetnika, če bi kaj prispeval v našo blagajno, pridite vsaj na koncerte in dogodke, ki jih organiziramo, naredite nekaj zase in za skupno stvar! Pri nas ni hierarhije, nazivi so le formalne narave, vsi delamo vse. Odprti smo za nove ideje in načine sodelovanja, veselimo se vsake iniciative. Ne delamo razlik med Štajersko in Gorenjsko, med severom in jugom, med Turčijo in Anglijo. Vsi ljudje dobre volje so dobrodošli. Pridite, ne čakajte na maj !

žarko

Žarko Ignjatović, prvi predsednik EGTE