Flamenko pod zvezdami

Zadnjo poletno soboto se bo na Vrtu Lili Novy odvil živopisani dogodek, s katerim se bomo v vrtincu barv, zvokov in okusov poslovili od letošnjega poletja. Prenovljena zelena kulturniška oaza bo zaživela ob flamenku in njegovih plesalcih, ki bodo pod krošnje prinesli andaluzijski običaj ferije.

Vabljeni na glasbeno-plesno-gastronomski dogodek, ki se bo odvil v soboto, 19. 9. 2020, od 17:00 do 22:00. Podrobnejši spored:

17:00 – 20:00 FERIA

Sevillanas in gastronomija

Popoldne se bodo na odprtem odru zavrteli ob plesu ‘sevillanas’, ki se mu lahko pridružite tudi vi, brbončice pa bo vznemirjala pestra gastronomska ponudba španskih tapasov in vin. Vabljeni, da zaužijete popoldne na sproščenem dogodku za vso družino.

20:30 – 22:00 FLAMENKO POD ZVEZDAMI

Urška Centa – ples, palmas

Izidor Erazem Grafenauer – kitara

Nino Mureškić – tolkala

Večer bo zaključil plesni koncert flamenka s plesalko Urško Centa, kitarskim virtuozom Izidorjem Erazmom Grafenauerjem in tolkalcem Ninom Mureškićem. Zaobjeli bodo različne ‘palose’ – od tarante, alegríe, soleá por bulerías, soleá in fandangosa, in predstavili drugo dimenzijo doživljanja glasbe, ki se zliva v eno z gibom in nagovarjala gledalca z neotipljivo lepoto, ki jo nosi le ‘duende’. Koncert je prvi dogodek nove sezone cikla Noches de Tablao.
Dogodek ima prost vstop.