Kitarski recital Špele Simonišek v Logatcu

V četrtek, 28. 11. 2019, ob 19h bo v Galeriji hiša sonca Logatec (Notranjska cesta 14) kitaristka Špela Simonišek izvedla solistični recital z deli M. M. Ponceja, W. Waltona, J. Dowlanda, A. Vivaldija, A. Barriosa Mangoréja in J. Rodriga. Vstop prost!

Špela Simonišek (1995) je z igranjem kitare začela pri devetih letih na Glasbeni šoli Logatec v razredu Igorja Bezgeta, po končanem prvem razredu pa je šolanje nadaljevala pri profesorju Mihi Megliču. Pod njegovim mentorstvom se je že uspešno udeležila številnih kitarskih tekmovanj kot so Tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije, Mednarodno tekmovanje Murska Sobota, in Evropsko tekmovanje „Enrico Mercatali“, kjer je prejela stevilna bronasta, srebrna in zlata priznanja. Leta 2010 je bila sprejeta na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, v razred profesorja Antona Črnuglja in 2014 tam tudi maturirala.
V času šolanja na konservatoriju se je veckrat udeležila mednarodnega tekmovanja Dnevi kitare Krško, kjer je 2013 med drugim prejela tudi zlato priznanje in 2. nagrado, ter Tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije, kjer je 2015 prejela zlato priznanje in 1. nagrado v kategoriji Kitarski duo. Trenutno se izobrazuje na Konservatoriju v Celovcu pri Prof. Mag. Helmutu Weinhandlu, kjer se redno udelezuje avdicij za javne nastope („Young Stars“, „Frisch und G´sund“ in „Geige & Co. Matinee“), tekmovanj (med najvidnejsimi dosezki je leta 2017 dosezeno zlato priznanje in naziv finalistke na „Guitar Festival Rust“ Burgendland, Avstrija) in seminarjev pri priznanih profesorjih (med drugimi: Aniello Desiderio, Anders Miolin, Eliot Fisk,…). Lani je z odliko diplomirala, tako v umetniski, kakor tudi v pedagoski smeri in sedaj nadaljuje magistrski študij.