Koncert in seminar kitarista Thibauta Garcie

V torek, 10. 5. 2022, bo ob 19:30 v Cekinovem gradu drugi koncert letošnjega cikla Rasgueado, na katerem bo nastopil izjemni francoski kitarist Thibaut Garcia. Če še niste, kupite svojo vstopnico čimprej in povabite svoje učence, dijake in študente:

https://www.mojekarte.si/si/rasgueado-thibaut-garcia/vstopnice-1151380.html

V sredo, 11. 5. 2022, pa bo na Akademiji za glasbo v Ljubljani izvedel še seminar za študente akademije. Vsi, ki bi si ga radi ogledali, se prijavite z e-poštnim sporočilom na info@egta-drustvo.si, v katerem navedete svoje ime, priimek in naslov ter ime glasbene šole, če ta krije prijavnino. Prijavnina je za učence, dijake in študente brezplačna, za učitelje pa stane 20 €. Račun za plačilo boste prejeli po končanem seminarju na naslov, ki ga boste navedli ob prijavi. Potrdila o udeležbi na seminarju bo mogoče uveljavljati za pridobivanje točk na MIZŠ pri napredovanju v nazive: 0,5 točke za 8 pedagoških ur. Rok prijave je 9. 5. 2022.

Thibaut Garcia je pri 16 letih zmagal na tekmovanju Ana Amalia v Weimarju, nato pri devetnajstih na tekmovanju Festivala Sevilla, pri dvajsetih na tekmovanju José Tomas v Petrerju, leto kasneje pa še na tekmovanju Guitar Foundation of America. To mu je odprlo izjemno kariero koncertnega kitarista, ki jo doživlja še danes. Leta 2017 ga je BBC proglasil za “umetnika nove generacije” in se je prvič predstavil v dvorani Wigmore, leta 2019 pa je prejel še nagrado ‘Instrumental Revelation’ na Victoires de la Musique Classique. Kitaro je študiral v rodnem Toulouseu in Parizu, kjer sta ga učila Olivier Chassain in Judicaël Perroy. Več o Thibautu na spodnji spletni strani:
https://www.thibautgarcia-guitarist.com