Koncert tria Rebeka Lili Mladen

Vabljeni na koncert tria Rebeka Lili Mladen, ki bo 31. 1. 2016 ob 19. uri v Ipavčvem kulturnem centru Šentjur.

Več o dogodku na https://www.facebook.com/events/1739273656300724/.


 

Spored:

Georg Friedrich Händel: Singe Seele, Gott zum Preise, HWV 206

 

Leonardo Vinci: Sonata v D-duru

Adagio

                            Allegro

                            Largo

                            Presto

                            Pastorella

                            Presto

 

Antonio Vivaldi: Trio sonata v g-molu, RV 72

Preludij (Largo)

                            Allemanda  (Allegro)

                            Air-Menuet (Allegro)

 

**********************

 

Benjamin Ipavec:          V spominsko knjigo

Božji volek

                            In vendar enkrat še, srce

 

Mladen Bucić: Eho

 

Peter Šavli: Tri slovenske narodne:

Sijaj, sijaj, sončece

                            Nocoj pa, oh, nocoj

                            Slišala sem ptičko pet

 

Žiga Stanič: Oj mladosti moja (priredba slovenske narodne)

 

Rebeka Hren Dragolič  je bila rojena v Nürnbergu (Nemčija). Študirala je klasično flavto in petje na Akademiji za glasbo v Ljubljani (Slovenija) in Zagrebu (Hrvaška). Prejela je številne prve nagrade na tekmovanjih mladih glasbenikov. Rebekin repertoar zajema Lied,  Mélodie, Baročno glasbo in Operne arije katere izvaja kot solistka in komorna glasbenica v različnih državah sveta.

Trenutno zelo aktivno sodeluje v komorni zasedbi imenovani The Petticoat girls, s katero uspešno osvaja evropske odre. V tem letu je skupina posnela tudi samostojni CD.

 

Ljiljana Kobal je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Borisa Čampe. Izpopolnjevala se je na različnih mojstrskih flavtističnih tečajih v Sloveniji in tujini. Koncertira predvsem v komornih zasedbah, flavto poučuje na Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani.

 

Mladen Bucić je diplomiral na Glasbeni akademiji v Zagrebu v razredu prof. Istvana Römerja, specialistični kitarski študij pa je končal v razredu prof. Thomasa Müllerja Peringa na Visoki šoli za glasbo “Franz Liszt” v Weimarju. Solistično in v različnih komornih zasedbah je koncertiral v več evropskih državah. Je profesor kitare na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

 

Mladen in Ljiljana od leta 2006 delujeta kot duo Limonium, ki je nastopil na več prizoriščih po Sloveniji. Repertoar dua sestavljajo dela vseh glasbeno – stilnih obdobij, od renesanse do 21. stoletja, glasba, ki ne sodi v strogi okvir klasične glasbe ter tudi avtorska dela.

 

Od leta 2015 Rebeka, Ljliljana in Mladen sodelujejo tudi v triu. Njihov najodmevnejši nastop je bil maja 2015 v oddaji Dobro jutro Slovenija na RTV SLO. Nocoj se predstavljajo z novim, za to priložnost posebej izbranim programom – baročno glasbo ter sodobnimi skladbami slovenskih skladateljev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja