Manuel Valencia- flamenko kitara, 10. november 2023, ob 19.00 (GŠ Velenje)

Vljudno vabljeni na otvoritveni koncert 2. mednarodnega kitarskega tekmovanja VelEspaña, ki bo v petek, 10. novembra 2023, ob 19.00, v Orgelski dvorani GŠ Frana Koruna Koželjskega Velenje.

Otvoril ga bo španski kitarist Manuel Valencia, ki prihaja iz osrčja Andaluzije, iz mesta Jerez de la Frontera, ki slovi po svojih izjemnih kitaristih. Prihaja iz glasbene družine, kjer se z umetnostjo flamenka živi že od rojstva. Svojo profesionalno kariero je začel z zmagami na mnogih mednarodnih tekmovanjih flamenko kitare, danes pa sodi med vodilne španske flamenko kitariste. Med prvimi pomembnejšimi koraki mednarodne kariere je bila mednarodna turneja z Gerardom Nunezom, ki je Manuelu odprla vrata na mednarodne odre. Manuel sodeluje z umetniki kot so pevci La Macanita, Jesús Méndez, Manuel “Agujetas”, Vicente Soto “Sordera” in Juana “La del Pipa” in plesalci med katerimi izstopajo Farruquito, María del Mar Moreno, Manuel Liñán in Rocío Molina. Na koncertu bo predstavil svoj novi avtorski projekt “Las tres Orillas”.

Karte lahko kupite preko spleta na https://www.mojekarte.si/si/manuel-valencia-flamenko-kitara/vstopnice-1174767.html po ceni 10€ oz. 8€ za člane društva EGTA/učence/dijake/študente, ali pa na dan dogodka za ceno 12€. Eno uro pred koncertom se bodo karte prodajale še pri recepciji šole.