Rasgueado: Giacomo Susani

V torek, 14. 9. 2021, se bo v Cekinovem gradu ob 19:30 uri odvil 2. koncert letošnjega cikla Rasgueado. Nastopil bo italijanski kitarist Giacomo Susani in izvedel naslednji program:

  • F. Sor: Grand Solo op. 14
  • G. Susani: Dialogo Omaggio a Lauro
  • G. Susani: The Blue Madeleine (Familiar Dreams, Arioso, Cypresses)
  • J. S. Bach: Suite BWV 995 (Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Gavotte I, Gavotte II en Roundeau, Gigue)
  • S. Prek: Nocturno
  • Giacomo Susani: S’ode ancora il mare (… come barche in rada, … tremolano l’onde)

Vstopnina: 10 evrov, 5 evrov (dijaki, študenti, upokojenci, člani Društva slovenskih učiteljev kitare)

Lepo vabljeni! Rezervacija vstopnic na rasgueado.ljubljana@gmail.com ali na tel. št. 040610091.

Giacomo Susani (1995) je po izobraževanju pri Stefanu Grondoni na Konservatoriju Arrigo Pedrollo v Vicenzi diplomiral v razredu prof. Michaela Lewina na Kraljevi Akademiji za glasbo v Londonu, kjer je nato z odliko zaključil še magistrski študij in specialistični študij advanced diploma. Je zmagovalec mnogih mednarodnih kitarskih tekmovanj, kot so Forum guitarre na Dunaju, Mednarodno kitarsko tekmovanje v Changshaju na Kitajske, Mednarodno tekmovanje v Koblenzu in Mednarodno kitarsko tekmovanje v Londonu. Je prejemnik štipendij The Julian Bream Trust, The Calleva Foundation, The Countess of Munster Musical Trust (Star Award), Help Musicians UK (Ian Fleming Award), The Worshipful Company of Musicians (Yeoman programme) in The Park Lane Group.
Leta 2016 je bil izbran v skladu »International Guitar Foundation« za serijo koncertov v Združenem kraljestvu. V letu 2018 je imel kot umetnik festivala Eurostrings serijo koncertov in mojstrskih tečajev po Evropi. Kot solist in komorni glasbenik nastopa v prestižnih dvoranah v Angliji in Evropi.
Pri založbi Stradivarius je izdal dve solistični zgoščenki, obe z brijantnimi kritikami. Marca 2018 je premierno izvedel skladbo »Sonata Tate«, ki jo je zanj napisal Marek Pasieczny. Poleg koncertiranja se ukvarja tudi s skladanjem. Med njegova dela sodijo npr. Koncert za kitaro in mali orkester, »The Blue Madeleine« za solo kitaro, posvečeno Davidu Russellu, Kvintet za kitaro in godalni kvartet, ki jih je izdal pri založbi Armelin Musica v Padovi.
V letu 2016 je postal umetniški vodja programa MoMús-More Music, ki promovira mlade klasične kitariste. Svoje znanje je izpopolnjeval pri kitaristih, kot so Leo Brouwer, Paul Galbraith, Oscar Ghiglia, David Russell, Fabio Zanon in Julian Bream.
V letu 2019 se je zaposlil kot profesor kitare na Junior Academy v okviru Kraljeve Akademije za glasbo v Londonu. Je tudi umetnik podjetja D’Addario in umetniški vodja kitarskega festivala Homenaje v Padovi. Več o Giacomu Susaniju najdete na www.giacomosusani.com