Rasgueado: Marco Tamayo

V torek, 27. 2. 2024, se bo otvoril letošnji cikel Rasgueado. Ob 20:00 bo v Cekinovem gradu v Ljubljani nastopil eden izmed najbolj izpostavljenih kitaristov na svetu, izjemni Marco Tamayo. Izvedel bo raznovrsten program z deli Bacha, Griega, Sora, Čajkovskega, Barriosa, Paganinija in Tárrege. Več o dogodku na: 

https://fb.me/e/8DXCOkHHB

Vstopnice so že dostopne v predprodaji na:

https://www.mojekarte.si/si/rasgueado-marco-tamayo/vstopnice-1180022.html

Kot ponavadi imajo člani društva EGTA poseben popust. V sredo, 28. 2. 2024, bo na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana izvedel tudi seminar. Lepo vabljeni k pasivni udeležbi.

Marco Tamayo je kubanski kitarist z avstrijskim državljanstvom, s strani italijanskega časnika “La Stampa” okronan tudi za “Kralja kitare” (Il Re della Chitarra). Je eden najvidnejših koncertnih kitaristov na svetu ter profesor na salzburški univerzi Mozarteum ter na konservatoriju v Celovcu. Hkrati je tudi gostujoči profesor na glasbeni akademiji v Gdansku ter v Sydneyu. Je izjemno iskan pedagog, njegova knjiga “Essential principles for classical guitar interpretation” (Osnovni koraki za izvedbo glasbe na klasični kitari) je v zadnjih letih pretresla kitarsko pedagogiko po vsem svetu. Njegovi študentje imajo praviloma mednarodne kariere ter so iskani pedagogi in koncertanti. Marco Tamayo je tudi umetniški direktor enega največjih kitarskih tekmovanj na svetu, kitarskega tekmovanja v Alessandriji v Italiji. Igra na kitaro Simona Martyja.

https://www.tonebase.co/guitar-artist-biographies/marcotamayo

http://www.marcotamayoedition.com/