Alen Garagić – seminar za kitaro in koncert

Alen Garagić

seminar za kitaro in koncert
19. in 24. januar 2019

Pozdravljeni!
V januarju 2019 na Glasbeni šoli Velenje gostimo kitarista Alena Garagića. Vljudno vas vabimo na njegov koncert, ki bo v četrtek, 24. 1. 2019 ob 19.30
v Orgelski dvorani Glasbene šole Velenje. Vstop bo prost.

V soboto, 19. 1. 2019, bo pod njegovim vodstvom v Modri dvorani Glasbene šole Velenje potekal seminar za kitaro, vse zainteresirane vabimo k udeležbi. Prijave na naših spletnih straneh bodo možne od 3. 1. 2019 naprej.

Več na spletni strani GŠ Velenje.

O Alenu Garagiću

Alen Garagić je rojen 30. novembra 1978 v Tuzli (Bosna in Hercegovina). Kitaro je začel igrati pri trinajstih na Srednji glasbeni šoli v Tuzli. Glasbeno izobrazbo je nadaljeval na Kraljevem konservatoriju v Haagu, kjer je študiral z Zoranom Dukićem. Študij je nadaljeval z Alexom Garrobéjem in Fernandom Rodriguezom na “Escuela Superior de Música de Catalunya” v Barceloni. Specializacijo je končal pri Franzu Halaszu na Hochshule für Musik v Nürnbergu, magisterij pa na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri Tomažu Rajteriču.
Po študiju na Nizozemskem ga je želja po raziskovanju in poglabljanju v skrivnosti kitarske poezije popeljala v samo zibelko kitarskega sveta, Španijo. V Barceloni že vrsto let redno ustvarja z velikim uspehom.