Noches de Tablao: Plaza Vacía

V nedeljo, 17. 7. 2022, bo ob 20:30 v atriju ZRC SAZU v Ljubljani otvoritev cikla flamenka Noches de Tablao, in sicer koncertni projekt vrhunskega kitarista in komponista Izidorja Erazma Grafenauerja, imenovan Plaza Vacía.

Plaza Vacia je nabor izjemnih glasbenih del v avtorstvu Izidorja Erazma Grafenauerja, ki v svoji zasnovi temeljijo na glasbeni dediščini pomembnih ustvarjalcev flamenka, a se spajajo s prvinami jazza, moderne glasbe in mestoma tudi klasične glasbe. Izidor Erazem Grafenauer je zastavil popolnoma edinstven glasbeni podpis in se obkrožil z zasedbo umetnikov iz različnih ustvarjalnih svetov. Posebej za ta koncert bodo z njim na odru vrhunski domači in tuji ustvarjalci: Petra Vidmar, solistka v orkestru RTV na vibrafonu in tolkalih, tolkalec Žiga Šercer, ki sodeluje z najvidnejšimi slovenskimi glasbeniki etno scene, hrvaški saksofonist Ivan Bonačić, ki je pravkar izdal svoj drugi avtorski album “Dream Aviary”, ter vsestranska odrska ustvarjalka in plesalka Urška Centa.

Več o dogodku: https://platformanest.com/produkcija/cikel-noches-de-tablao/plaza-vacia/

Vstopnice lahko kupite preko prodajnih mest Mojekarte.si, na spletni strani Mojekarte.si in Petrolu (fizični nakup na vhodu ni mogoč):
https://www.mojekarte.si/si/izidor-erazem-grafenauer-plaza-vac%C3%ADa/vstopnice-1154141.html

Lepo vabljeni!