Rasgueado: Krešimir Bedek

V torek, 25. avgusta 2020, se bo odvil prvi koncert v ciklu Rasgueado, in sicer ob 19:30 v Viteški dvorani Cekinovega gradu v Ljubljani. Nastopil bo odličen hrvaški kitarist Krešimir Bedek, ki je iz kitare diplomiral v razredu prof. Darka Petrinjaka na Glasbeni akademiji v Zagrebu, podiplomski študij pa zaključil na Nizozemskem pri Zoranu Dukiću na Kraljevem konservatoriju v Haagu. Po številnih mednarodnih in domačih nagradah (Scharpach guitaar concours, Guitarmania, Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona), ki jih je prejel kot solist, svojo kariero v zadnjih letih gradi s koncerti v ciklih kot so: Hrvaški umetniki Zagrebu, Guitara viva Zagreb, Poreč Fest. Zaposlen je tudi kot profesor kitare na Akademiji za glasbo v Zagrebu.
Intenzivno se posveča izvajanju in raziskovanju hrvaške glasbe, v zadnjih letih je izvedel skladbe Ivana Josipa Skenderja (Suita za godala in kitaro), Gorana Tudorja (Kliše) in drugih. Tako bo tudi na tem koncertu izvajal izključno hrvaško glasbo:

o Ivan Padovec: Variacije na Schubertov Trauerwalzer, op. 4
o Miroslav Miletić: Medžimurska suita
o Gordan Tudor: Kliše
o Ivana Kiš: Supertrumpov dnevnik
o Ivan Padovec: Briljantne variacije, op. 2

Vstopnina za koncert je 8 evrov, za člane EGTA (s poravnano članarino za 2020), dijake, študente in udeležence poletne šole Akademia Musicae Labacensis pa 5 evrov. Vstopnice se kupijo pred vhodom v dvorano. Zaradi upoštevanja navodil NIJZ se je njihovo število precej omejilo, tako da priporočamo čimprejšnjo rezervacijo na rasgueado.ljubljana@gmail.com.