Seminar za kitariste in koncert Dua Artis v Velenju

SEMINAR ZA KITARISTE
27. november 2019
Glasbena šola Velenje, Modra dvorana

Vabimo vas, da se nam v sredo, 27. novembra 2019, pridružite na seminarju pod vodstvom Julie in Christiana Zielinskega, članov nemškega kitarskega dua Artis. Seminar bo potekal v Modri dvorani Glasbene šole Velenje. Glede na to, da je na letošnjem TEMSIG–u ena od tekmovalnih disciplin tudi kitarski duo, se ponuja odlična priložnost za nadgradnjo in poglobljeno ustvarjanje. O urniku seminarja boste pravočasno obveščeni po elektronski pošti.

KITARSKI DUO ARTIS – Julia in Christian Zielinski (Nemčija)
Glasbenika sta zelo uspešno diplomirala na glasbenih univerzah v Stuttgartu, Frankfurtu in Hamburgu. Povezala sta se v kitarski duo in se posvetila v prvi vrsti komornemu muziciranju. Na mednarodnih tekmovanjih v komorni glasbi sta prejela nekaj prvih in drugih nagrad, pa tudi nekaj nagrad občinstva. Odlikuje ju odlična komunikacija in odrska vitalnost. Svojo prvo zgoščenko sta z glasbo Beethovna in Pujola posnela leta 2007. Šest let kasneje je sledila druga z naslovom Portret. Pred kratkim pa sta izdala še svoji solistični zgoščenki Versus in Solo.
 

KONCERT
Duo bo dan pred seminarjem – v torek, 26. novembra 2019, ob 19:30 v Veliki dvorani Glasbene šole Velenje – nastopil v okviru abonmaja Klasika v organizaciji Festivala Velenje. Predstavil se bo z glasbo Händla, Couperina, Mertza, Albeniza in Piazzolle.
Izvenabonmajske vstopnice (10 €) lahko rezervirate na telefonskih številkah 03/898 25 90, 051 607 099, 03/898 25 70 ter preko e-pošte: vstopnice@festival-velenje.si. Več: http://www.festival-velenje.si/abonmaji/abonma-klasika
 

ROK PRIJAVE
10.  november 2019
 
Koordinacija seminarja
Monika Krajnc Štih, 031 337 808, stihmoni@gmail.com

Kliknite na prijavnico za seminar.