Egtin vikend (6. in 7. januar 2024, GŠ Fran Korun Koželjski Velenje)-Seminar Maka Grgića

MAK GRGIĆ

Eden naših najbolj uspešnih kitaristov in dvakratni nominiranec za nagrado Grammy, Mak Grgić slovi po umetniški vsestranskosti in iskrivem izvajalskem navdihu, s katerim se vsak njegov nastop spremeni v glasbeno evolucijo. V Ljubljani rojeni umetnik z mednarodno kariero se posveča komponirani in improvizirani glasbi ter izvaja dela od renesanse in baroka prek klasičnega španskega repertoarja do nove oziroma sodobne glasbe, rad pa posega tudi v medžanrsko in popularno glasbeno polje. Študiral je pri Anteju Čagalju na zagrebškem Konservatoriju Elly Bašić, nato pa na dunajski Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti, kjer je diplomiral v razredu Alvara Pierrija. Študij je na podiplomski in doktorski stopnji pod mentorstvom Williama Kanengiserja in Scotta Tennanta nadaljeval na Thornton School of Music na Univerzi Južne Kalifornije v Los Angelesu, kjer je sedaj asistent predavatelj. Sodeluje s številnimi znanimi glasbeniki in zasedbami, med drugim je z Adamom Del Montejem ustanovil Duo Deloro, ki se posveča flamenku, z Danielom Lippelom pa FretX Duo, ki se osredotoča na novo glasbo. Med njegovimi odmevnejšimi angažmaji omenimo turneje po Kitajski, Japonski in Balkanu, debi v Rusiji s Sanktpeterburškimi simfoniki leta 2009, koncerte in umetniške rezidence v uglednih dvoranah in ustanovah po ZDA, v Španiji, na Portugalskem in drugod. Ob intenzivnem nastopanju je dejaven tudi kot organizator in umetniški vodja. Med drugim vodi organizacijo EuroStrings (združenje sedemnajstih evropskih kitarskih festivalov), Zagrebški kitarski festival, študentski koncertni cikel Music@Rush Hour v Los Angelesu ter vzgojni mladinski program v Santa Monici, ki mu Elementarna kitara.

SEMINAR

Seminar bo potekal v okviru letnega srečanja Društva učiteljev kitare EGTA-  “Egtinega vikenda”, ki bo od 6. do 7. januarja 2024, na GŠ Fran Korun Koželjski Velenje.

Na seminar se lahko aktivno prijavijo učenci, dijaki in študenti kitare. Pasivna udeležba je za člane društva EGTA brezplačna, za vse nečlane je pasivna udeležba 40€.

Aktivni udeleženci se lahko prijavijo na individualno uro glede na naslednje minutaže:
30 min = 30 €
45 min = 45 €
60 min = 60 €

Kotizacija mora biti poravnana pred prijavo, kopija potrdila o plačilu pa dodana v prijavnico (spodaj), drugače se prijava žal ne bo upoštevala.

Prosimo, da kotizacijo nakažete na račun:
Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje
Jenkova 4, 3320 Velenje

Številka računa: SI56 013336030713841
BIC koda Banke Slovenije: BSLJSI2X
Referenca: SI 00
Sklic: 6-2024
Davčna številka: 79789960

Prijave na seminar so mogoče do 29. decembra 2023.

Vsi pedagogi, ki se bodo udeležili seminarja, prejmejo potrdilo o udeležbi.

Dodatne informacije o seminarju: Monika Krajnc Štih, monika.krajnc-stih@gsvelenje.si

PRIJAVNICA

  Ime in priimek:
  Datum rojstva:

  Naslov (ulica, hišna številka, kraj):
  E-pošta (pri mladoletnih udeležencih seminarja naslov staršev):
  Kontaktna številka:
  Mentor:
  Ime izobraževalne ustanove:
  Izberi dolžino individualne ure ali pasivno udeležbo:
  Program:
  Potrdilo o plačani kotizaciji (velikost največ 2 MB):

  Kviz za preprečevanje spama: