Koncert in seminar: prof. Alvaro Henrique

V Mali dvorani 1 Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (Ižanska 12) bo v sredo, 17. 11. 2021, od 9:00 do 14:00 potekal seminar z brazilskim kitaristom Alvarom Henriquejem. Aktivno se ga bodo udeležili dijaki KGBL, pasivno pa lahko kdorkoli, ki izpolni prijavnico. Pasivna udeležba je brezplačna, a prijava obvezna. Prav tako je za vstop obvezen PCT pogoj. Po končanem predavanju boste prejeli potrdilo o udeležbi za opravljenih 6 pedagoških ur, ki jih bo mogoče  uveljavljati za pridobivanje točk na MIZŠ pri napredovanju v nazive.

V četrtek (18. 11.) pa lepo vabljeni v Rdečo dvorano ljubljanske Mestne hiše ob 18:00, ko bo Alvaro izvedel tudi koncert.

Dodatne informacije so na voljo na tel. št. +386(0)31201510 ali po e-pošti: mladen.bucic@kgbl.si

Alvaro Henrique je kot solist na kitari nastopil v več kot 15 državah. Sodeloval je z dirigenti kot so Julio Medaglia, Ville Mankkinen in Angelo Cavallaro. Glasbo razume kot jezik čustev in poskuša to govorico približati občinstvu. Njegov repertoar zajema pet stoletij glasbene zgodovine na zgodovinskih in sodobnih inštrumentih: od Scarlattija, Giulianija, Tarrege, Čajkovskega, do Stravinskega, Lobosa in sodobnih brazilskih skladateljev kot so Guerra-Peixe, Mario Ferraro in Ernest Mahle. Posebno pozornost namenja socialnemu poslanstvu glasbe – naročil in izvedel je koncert Jeana Goldenbauma “Naj vsi diktatorji padejo”, ki ga je navdihnila Arabska pomlad in skladba Jorgeja Antunesa Brasilia 50, ki opisuje dogodke med leti 1960 in 2010. 

Študiral je na Universidade de Sao Paulo, Universidade de Brasilia in Visoki šoli za glasbo v Nürnbergu. Poučuje na Escola de Musica de Brasilia, poleg tega redno predava in vodi mojstrske tečaje. Je ustanovitelj in predsednik Brazilskega društva kitaristov (BRAVIO) ter partner Ameriške kitarske fundacije (GFA).

Izdal je dve zgoščenki in DVD, trenutno snema nov solistični album.