Poletna šola kitare v Črnomlju 2023

Letošnja Poletna šola kitare v Črnomlju se vrača na preverjeno lokacijo, v dom Lipa v Črmošnjicah, in sicer od 24. 6. do 30. 6. 2023. Mentorska ekipa v sestavi Mladen Bucić, Mario Kurtjak, Izidor Erazem Grafenauer, Urban Meža, Simon Krajnčan Fojkar in Aljoša Vrščaj bo poskrbela za intenzivno druženje s šestimi strunami.

Poletno šolo bo v soboto, 24. 6., tradicionalno odprl Slovenski kitarski kvartet – tokrat s “predskupino”, zmagovalnim duom najmlajše kategorije državnega tekmovanja, duom Rok in Matija. V nedeljo bosta nastopila izjemna Ravi Shrestha in Miha Petric s samosvojo glasbeno fuzijo. V ponedeljek bodo na sporedu zmagovalci ostalih kategorij državnega tekmovanja za kitarske due: Lavra Gošnjak in Jaka Kumer, Eva Pišek in Filip Aleksander Peršolja, Samo Novak in Martin Javornik. V torek bo imel koncert Mario Kurjak kot edini s solist na letošnji poletni šoli. Zadnja dva dneva, 29. in 30. 6., bodo nastopali udeleženci, ki jih je letos že preko 30!

En dan bo namenjen pikniku ob Kolpi, a se bomo tudi ta dan prepustili glasbi. Bivši udeleženci že nekaj časa igrajo v zasedbi Pay For Soup in nas bodo v Podzemlju počastili s svojim nastopom.

Med letošnje novosti sodi še ustvarjalna delavnica z umetnico Emo Kobal, obisk adrenalinskega parka na bližnjih Gačah, obisk folklornega festivala Jurjevanje …

Prostih je le še nekaj dodatnih mest. Vljudno vabljeni, da informacijo posredujete zainteresiranim učencem.

Več na poletnasolakitare.si.