Zaključena 9. Poletna šola kitare v Črnomlju

Deveta Poletna šola kitare v Črnomlju je v sedmih dneh združila 32 mladih kitaristov in kitaristk iz vse Slovenije, postregla s sedmimi izvrstnimi koncerti, ki so se odvili v vseh treh belokranjskih občinah, gostila dvakratnega grammyjevega nominiranca in šest profesorjev kitare.

Na uvodnem koncertu v sv. Duhu v Črnomlju je zaigral izvrstni Mak Grgić, ki si je prestižni nominaciji prislužil za svoja albuma Mak-Bach in A Night in Upper Town. Na istem prizorišču se je predstavil tudi kitarski duo Črnobelo z virtuozno avtorsko glasbo. V sodelovanju z Zavodom Metlika je na metliškem gradu z latino glasbenim projektom navdušil Slovenski kitarski kvartet. Na preostalih koncertih so se nam pridružili mladi nagrajenci kitarskih tekmovanj Larisa Jamnišek, Filip Peršolja in Nace Ravnikar ter trikrat udeleženci poletne šole.

Mentorska ekipa v sestavi Izidor Erazem Grafenauer, Mario Kurtjak, Simon Krajnčan Fojkar, Urban Meža, Mladen Bucić in Aljoša Vrščaj je z otroki vadila individualno, v komornih skupinah in treh kitarskih orkestrih. Novost letošnje poletne šola je bila flamenko delavnica z Izidorjem Erazmom Grafenauerjem.

Izjemen odziv otrok in staršev, solze ob odhodu domov, polna prizorišča, navdušenje nastopajočih in zadovoljstvo mentorjev so dokaz, da je bila poletna šola tudi letos odlično izpeljana.

Poletno šolo kitare v Črnomlju je organiziral Aljoša Vrščaj in društvo Slovenski kitarski kvartet v sodelovanju z Glasbeno šolo Črnomelj, JSKD OI Črnomelj, Občino Črnomelj in Zavodom Metlika ter ob podpori društva učiteljev kitare EGTA, kitarskega salona Vadya in Belokranjskega hrama.