24. poletna šola kitare v Karlovcu

24. Mednarodna poletna šola kitare v Karlovcu (HR)

https://www.ljetnaskolagitare.glazbena-ka.hr/

Od 24.6. do 1.7.2023 bo v Karlovcu na Hrvaškem potekala že  24. Mednarodna poletna šola kitare. Voditelja sta Miroslav Lončar in Nataša Klasinc – kitarista s končano akademijo v Grazu (Hochschule für Musik und darstellende Kunst), razred Marga Bäuml – Klasinc in z doktoratom Univerze južnega Mississipija (University of Southern Mississipi). Že več kot 30 let živita v ZDA, in intenzivno koncertirata tako solistično kot v duu.

V ospredju letošnjega programa bo vsekakor koncert in mojstrski tečaji Zorana Dukića https://www.ljetnaskolagitare.glazbena-ka.hr/copy-of-prijava-se , zagotovo enega najboljših kitaristov našega časa, od predavateljev pa bosta poleg voditeljev sodelovala Doris Brajković in Iva Bobanović iz Karlovca ter Žarko Ignjatović iz Ljubljane. https://www.ljetnaskolagitare.glazbena-ka.hr/o-nama

Dnevni program je razdeljen na dva dela – dopoldan (9 – 12h) poteka individualni pouk, popoldan (15.30 – 18.30) pa je večinoma posvečen komorni, pa tudi zabavni in jazz glasbi. Posebnost je šole kitarski orkester, ki ga vodi Miroslav Lončar. Vsa dogajanja so na glasbeni šoli, ki se nahaja v mirnem starem mestnem jedru nekdanjega Carlstadta.

Informacije o kotizaciji in namestitvi lahko pridobite na spletni strani šole https://www.ljetnaskolagitare.glazbena-ka.hr/contact-8 , za dodatna pojasnila pa lahko pokličete na sedež glasbene šole.