Glasbeno poletje na gradu Podsreda 2024: Seminar za kitaro – Mario Kurtjak

Letošnje Glasbeno poletje na gradu Podsreda bo vključevalo tudi seminar za kitaro, ki ga bo od 21. 7. do 27. 7. 2024 vodil dr. Mario Kurtjak, profesor kitare na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Seminar je namenjen mladim talentom, ki imajo veliko veselje do kitare, tistim, ki nameravajo nadaljevati šolanje na srednji glasbeni šoli in/ali potem na akademiji za glasbo ter mladim umetnikom – študentom kitare na pragu profesionalne poti, pa tudi tistim, ki so formalno šolanje kitare že končali, a si želijo svoje kitarsko in splošno glasbeno znanje še malo poglobiti. Poleg klasičnega pedantnega izdelovanja izvedbe skladb na individualnih urah bodo imeli udeleženci možnost skupaj muzicirati v komornih skupinah, del vsebine pa bo namenjen tudi spoznavanju kitarske literature, značilnosti različnih slogov, ustvarjalnosti in improvizaciji.

Kitarski teden v čudovitem grajskem ambientu bo mentor otvoril s solo recitalom, sledili bodo vsakodnevni pouk in delavnice, enkrat se gre tudi na krajši izlet/sprehod do Podsrede, možno je kakšno popoldne nameniti tudi kopanju v termah Olimia, včasih je na gradu tudi kino pod zvezdami, kakorkoli, bo veliko časa tudi za razne družabne aktivnosti. Spi se v lovski koči, ki je v neposredni bližini gradu. Tam so urejene sobe in kopalnice. Hrano trikrat na dan pripeljejo iz bližnje gostilne (zajtrk, kosilo, večerja). Teden seminarja se zaključi s koncertom vseh udeležencev in komornih skupin.

Več informacij spodaj in na https://www.facebook.com/glasbenopoletje/

Vabljeni k prijavi! Prijavnico najdete na koncu zgibanke o Glasbenem poletju na gradu Podsreda, kjer so tudi kontakti za prijavo in dodatne informacije: